Coaching

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen tijdens coachingsgesprekken zijn:

Lees meer

Vragen vooraf

Voordat wij starten met een traject, zal ik je o.a. de volgende vragen stellen:

Wil je van je leven een kunstwerk maken?

Ik ga er vanuit dat we maar één keer op deze prachtige aarde mogen zijn. Maak er dus iets moois van! Geniet en laat je niet tegenhouden, door eerder opgedane ervaringen. Sommige van die ervaringen houden ons weg van levenskunst. Dan is het van belang juist die ervaringen te onderzoeken op hun karakter, waarheidsgehalte en invloed. Daarmee breng je vitaliteit terug in jouw bestaan. Je leven wordt dan een kunstwerk, waarvan jij en anderen kunnen genieten.

Kan je reflecteren op jezelf?

Reflecteren is een belangrijke vaardigheid. Je krijgt daarbij veel ondersteuning van mij als coach. Gaande weg leer je deze vaardigheid steeds beter te gebruiken, met als doel: 'Je eigen coach zijn.' Je leidt dan een krachtig en mooi leven. Ook als je een keer tegenwind hebt. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Het gaat echter om onze respons op die tegenwind.

Ben je gehecht aan je probleem?

Sommige mensen ontlenen hun identiteit aan hun problemen. Daarom koesteren zij ze. Dat is jammer, want je wordt er niet gelukkiger van. Het lijkt wel of hun problemen vooraf gaan aan hun existentie. Het is toch echt andersom. Daarmee bedoel ik dat we altijd meer kunnen worden dan we nu zijn. Iedere dag is een mogelijkheid om door gedachten, woorden en daden de bouwtekening van jouw leven bij te stellen. Als de gehechtheid aan problemen erg hardnekkig is, dan werkt coaching niet.

Wil je de nodige inspanning leveren om resultaten te behalen uit jouw coachingstraject?

Tijdens de coaching zal ik je vragen 'huiswerk' te maken. Dat werk kan het volgende omvatten:

Het zal duidelijk zijn dat als je geconcentreerde inspanning levert op exact het juiste gebied er flinke stappen gezet kunnen worden.


© 1995- Piet Beemsterboer - 06 2343 3161