Trainingen en Supervisie

Ik verzorg ook trainingen voor bedrijven, besturen en scholen.

Training Systeemdenken

Waar zit het echte probleem? Systeemdenken is een methodiek - een manier van denken - die helpt om samenhang tussen zaken, mensen en gebeurtenissen te herkennen. Hierdoor krijg je beter inzicht in wat de werkelijke oorzaak van een probleem is. Het zorgt ervoor dat er sneller duurzame oplossingen, in plaats van lapmiddelen, worden gevonden.

Geschikt voor een 1-daagse training. Deze training kan in een andere versie ook geschikt zijn voor een dagdeel.

Lees meer

Eťn daagse Trainingen

Wat maakt veranderen zo lastig? Waarom roept het meestal weerstand op? Kan het ook anders georganiseerd worden, zodat het energie oplevert i.p.v. frustratie? Geschikt voor een 1-daagse training.

Hier niet de geŽigende cursus, maar een aanpak die systeemdenken en oplossingsgericht werken combineert. Iedereen gaat naar huis met drie nieuwe belangrijke vaardigheden. Het kan ook zijn dat je zicht hebt gekregen op een ontwikkelpunt, bijvoorbeeld assertiviteit, zelfvertrouwen of duidelijkheid creŽren. Geschikt voor een 1-daagse training.

Wat is de reikwijdte en de betrouwbaarheid van onze kennis? Een kennismaking met filosofie en kentheorie via Plato naar Richard Rorty. Na deze dag kijk je anders tegen kennis, macht, waarnemen en conditioneringen aan. Er zijn veel uitwisselingsmomenten die de deelnemers helpen het geleerde direct te koppelen aan de eigen praktijk. Zeer geschikt voor een 1-daagse training. Kan ook verspreid over 2 dagdelen gegeven worden. Filosofische voorkennis is niet nodig.

In een workshop maken we kennis met Marcus Aurelius, Seneca en Epictetus en hun belangrijke en nog steeds actuele werk. Geschikt voor een dagdeel, bijvoorbeeld als een opening voor een ander traject of training. Filosofische voorkennis is niet nodig.


Supervisie

Sommige cliŽnten willen met regelmaat in gesprek met een professionele sparringpartner. Er wordt dan afgesproken om beleid voor te bereiden, of moeilijke kwesties uit te zoeken. Dan komen de persoonlijke leervragen aan de orde. In de volgende sessie vindt de reflectie plaats. Zo worden er niet alleen minder fouten gemaakt, het is tevens een zeer krachtige vorm van individueel leren.

Fouten maken hoort bij het leven en daar is dus helemaal niets mis mee! We leren er van. Fouten maken die voorkomen hadden kunnen worden, veroorzaken veel onnodig verlies van energie, middelen en tijd. Tijd, die veel leuker besteed had kunnen worden door bijvoorbeeld je batterij op te laden in de natuur, een museumbezoek, of een kop koffie drinken met een vriend(in).


© 1995- Piet Beemsterboer - 06 2343 3161